Malzemeler:
*5-6 adet patates
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Tuz,karabiber
İç harcı için:
*250 gram kıyma
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça(silme)
*Sıvıyağ
*Tuz,karabiber
Üzeri için:
*1 kase yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı tereyağ
*Pulbiber
Yapılışı.
1)Patatesleri haşlıyoruz püre haline getiriyoruz.Tuz,karabiber ve tereyağı ile yoğuruyoruz.Patatese istediğimiz şekli veriyoruz.
2)Soğanı yemeklik doğruyoruz ve biraz sıvı yağda kavuruyoruz.Üzerine kıymayı da ekleyip suyunu çekip pişene kadar ocakta bırakıyoruz.Kıyma pişince salçayı da ekleyip kavuruyoruz.Tuzunu biberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
3)Kıymalı harcı patateslere paylaştırıyoruz.Sarımsakları rendeleyip yoğurtla karıştırıyoruz ve kıymalı harcın üzerine birer kaşık döküyoruz.
4)Tereyağını tavada eritip pul biber koyuyoruz ve mantıların üzerine döküyoruz.Maydanozla süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)