evet arkadaşlar bugün sizlerle müptelası olduğum bir yemek tarifini paylaşmak istiyorum işte sizlere karnıyarık tarifindeki incelikler;
malzemeler
6 adet küçük boy patlıcan (patlıcanlar büyük boy ise ikiye bölebilirsiniz)2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr çekilmiş et
yapılışı
Patlıcanları çizgili bir şekilde soyun, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.
İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile aldırın ve az yağda kızartın.
6 adet biberi de yağda kızartın.
Daha sonra da aynı tavada doğranmış soğanları kavurun sonra ise içine kıymayı da ekleyerek bir müddet daha kavurun .
daha asonra içine biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın.
Tepsiye patlıcanları ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içini açarak iç malzemesine yer açın ve patlıcanları doldurun.
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte paylaştırın, birer tane sarımsak ve birer tane kızarttığımız biberlerden koyun.
Ayrı bir kapta1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına katın. Kıymaların çıkmaması için üzerine dökmeyin.
Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin.
Afiyet olsun..