Malzemeler:
4 adet yumurta
4 Türk kahve fincanı şeker
4 Türk kahve fincanı un
1 Türk kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Yumurtalarımızı çırpma kabının içerisine kıralım.
Üzerine şekeri ekleyelim.
Mikserin yüksek ayarında köpürene kadar yaklaşık 6 - 7 dakika çırpın.
Üzerine de un, kabartma tozu ve suyu ekleyip yaklaşık 1 dakika daha çırpın.
tepsinizin içinin her yerini iyice sıvıyağ ile yağlayın.
Üzerine yapmış olduğunuz pandispanya kekinizin hamurunu dökün.
Ben hamurun tepsinin her yerine eşit olarak dağılabilmesi için kek tepsiyi bir kaç kez yere vurun ve sallayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp soğuk fırına tepsiyi koyun.
Pandispanyamız kabarıp üzeri renk alana kadar kesinlikle fırını açmayın.
Yoksa pandispanya kekiniz sönebilir yani kabarsa bile inebilir.
Pandispanyanızı fırından çıkarmadan önce bir kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
AFİYET OLSUN...