EKMEK KAVURMA



Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına gelen bir olaydır ekmekler kalır ve bayatlar.

Şimdi bu ekmekleri güzel bir şekilde değerlendirebileceğiniz tarifim var:

Yapılışı
  1.  öncelikle Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. 
  2.  Büyük bir tavada tereyağı eritin ve biraz zeytinyağı da ekleyin.
  3.  Kırmızı biberleri doğrayın ve yağda kavurun.
  4.  Biberler kavrulurken salçayı ilave edin ve salçayla beraber kavurun.
  5.  bu karışıma şimdi de Ekmekleri ekleyin. 
  6.  tüm malzemeleri Karıştırırken üzerlerine su serpin fakat ekmekler çok kuru ve nemsiz değil ise çok fazla su kullanmamalısınız.


Son olarak bahartalarını da katıp kızarana dek karıştırın ve kızarınca ocaktan alın. eveeeeeeeeeettttttt Şimdi sıra  kahvaltılarınız da veya  öğlen yemeklerinizde yemeye geldi. :)

 Afiyet olsun.

NOT: İsterseniz iki adet yumurtayı bir kasede çırparak son aşamaya geldiğinizde ekmeklerin üzerine ekleyerek  ekmekleri yumurtalı da yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Yaklaşık 1 adet bayat ekmek
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
Kekik
Pul biber
Tuz

  • ister iseniz 2 adet yumurta ( ben kullanmadım.)