Popüler Yayınlar
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Merhabalar Sevgili Dostlar, Bugün size nefis mi nefis, minik mi minik bir kurabiye tarifi vereceğim. Kurabiyeler, ağızda dağılıveren cinsten...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
NAR EKŞİLİ PIRASA YEMEĞİ Malzemeler: 1 kg pirasa 2 adet orta boy soğan 1/2 limon suyu 1 yemek ka...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
Etli Makarna Malzemeleri Yarım kilo makama 250 gram sığır eti 4 çorba kaşığı tereyağı 3 tane domates 2 tane soğan 1 fincan rendele...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
AMERIKAN SALATASI Malzemeler: 4 orta boy patates (haşlanmış) 2 orta boy havuç (haşlanmis) 1/2 kg konserve beze...
-
Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde...
İzleyiciler
ZARF BÖREĞİ
Zarf Böreği Malzemeleri
5 yufka
300 gram parça dana eti
2 salçalık kırmızıbiber
2 dolmalık sarı biber
2 dolmalık yeşil biber
1 orta boy soğan
1 su bardağı süt
1 yumurta
tuz
karabiber
ayçiçek yağı
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Zarf Böreği Tarifi Hazırlanışı
Etleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve 10 dakika suda haşlayın.
Soğanı küp şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar ayçiçek yağında kavurun.
Renkli biberleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve soğana ekleyerek soteleyin.
Haşlama suyunu süzdüğünüz etleri de ekleyerek pişirmeye devam edin.
Süt, yumurta, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın.
Arasına ve üzerine hazırladığıız sütlü karışımdan sürün.
Renkli biberlerle hazırladığınız etli harçtan ekleyip yufkayı zarf biçiminde katlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Kalan tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 20-25 dakika pişirin.
Sıcak servis ediyoruz.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı Kavrulmuş çam fıstığı 3 su bardağı su 2 su...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...