Krep bohçalarının içini açınca değişik renkli bir görüntü çıkıyor. Gelinin sandığından da ne çıkacağını bilemediklerinden bu yemeği ona benzetilmiş diye düşünüyorum . Afiyet olsun…
GEREKLİ MALZEMELER:
2 su bardağı süt
3 yumurta
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
KEBAB İÇİN:
350 gr. et
1 iri soğan
100 gr. bezelye
1 iri boy havuç
2 orta boy havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
tuz
YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak krepi hazırlayalım. Bir kapta yumurtaları, sütü, unu, sıvı yağı ve tuzu mikserle çırpalım. Teflon tavayı hafifçe yağlayarak birer kepçe krep hamuru boşaltalım. Arkalı önlü pişen krepleri bekletelim. Tencereye sıvı yağı alarak küçük kuşbaşı doğranmış etleri ilave edelim. Etler suyunu bırakıp çekene dek pişirelim. Etler sadece yağı ile kaldığında küp doğranmış soğanları ilave edip bir kaç dk. kavuralım. Salçayı ilave edip bir kaç kez çevirerek bezelyeleri,tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve etler ve sebzeler üzerini hafifçe aşacak kadar kaynar su ilave edelim. Ağır ateşte kebabı pişmeye bırakalım. 10 dk. sonra kuşbaşı iriliğinde doğranmış patatesleri ilave edelim. Etler ve sebzeler yumuşayana dek yemeğimizi pişirelim. Ateşten almadan 5 dk. önce tuzunu ve baharatını ilave edelim. Kebabı ateşten alalım ve iyice ılıtalım. Krepleri bir tatlı kasesinin içine yerleştirelim. İçine kebabı paylaştırarak , kreplerin kenarını etin üzerine doğru çevirerek kapatalım. Krep bohçalarını hafifçe yağlanmış fırın kabına ters çevirerek çıkaralım. Tencerede kalan yemeğin sosunu krep bohçalarının üzerine gezdirerek üzerlerine 1 domates dilimi koyalım. ve üzerlerine kürdan batırarak sabitleyelim. Krep bohçalarını önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk. kadar pişirelim. Fırından alıp sıcakken servis yapalım.