Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
Merhabalar Sevgili Dostlar, Bugün size nefis mi nefis, minik mi minik bir kurabiye tarifi vereceğim. Kurabiyeler, ağızda dağılıveren cinsten...
-
NAR EKŞİLİ PIRASA YEMEĞİ Malzemeler: 1 kg pirasa 2 adet orta boy soğan 1/2 limon suyu 1 yemek ka...
-
KIYMALI GÜL BÖREĞİ Malzemeler: 3 yufka 3 yumurta 300 gr. yagsız kıyma 1 adet soğan 6-7 sap maydanoz 2 su bar...
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Etli Makarna Malzemeleri Yarım kilo makama 250 gram sığır eti 4 çorba kaşığı tereyağı 3 tane domates 2 tane soğan 1 fincan rendele...
-
AMERIKAN SALATASI Malzemeler: 4 orta boy patates (haşlanmış) 2 orta boy havuç (haşlanmis) 1/2 kg konserve beze...
-
Merhabalar yeniden, Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde...
-
Fazla ara vermeden bişeyler paylaşsam iyi olacak diye düşündüm.Bloğa eklemeyi pek düşünmüyordum bu tarifi ama son anda kararımı değiştirdim....
İzleyiciler
ADIYAMAN PATLICAN KEBABI (KAŞAR PEYNİRLİ)
MALZEMELER:
6-7 adet patlıcan (tercihen orta boy,minik olursa daha lezzetli oluyor,ayrıca daha rahat tüketiliyor.Siz patlıcan sayısını/ölçüleri kişi sayısına göre ayarlayınız)
Kıymalı Kaplama İçin:
250 gram kıyma
Tuz ve Baharatlar
Tavuklu Kaplama İçin:
1 adet tavuk göğsü
1 adet haşlanmış patates
1 yumurta
3-4 kaşık galeta unu / ekmek içi
Tuz be Baharatlar
Yapılışı:
Patlıcanları közleyiniz.
Tuzlu suda bir-iki dakika bekletip kabuklarını soyunuz.
Kıymalı için:
Kıyma,tuz ve barahatları karıştırıp,patlıcanlarınızı dikkatle kaplayınız.
Tavuklu İçin:
Tavuk göğsünü robotta iyice çekiniz.
Haşladığınız patatesi çatalla eziniz.
Çektiğiniz tavuk ve patatesi birleştirip , üzerlerine bir yumurta kırınız.
Galeta unu,tuz ve baharatları ekleyiniz.
Patlıcanları hazırladığınız harç ile kaplayınız.
200 derece fırında, 15-20 dakika pişirin.
Ben son olarak üzerlerine kaşar peyniri rendeledim ve hakikaten daha lezzetli oldu.
Sizlere de bu şekilde denemenizi öneririm.
Ayrıca oldukça bereketli,servis ederken dilimlere de ayırabilirsiniz.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı Kavrulmuş çam fıstığı 3 su bardağı su 2 su...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...