ZEYTİNYAĞLI KENGER TARİFİ


ZEYTİNYAĞLI KENGER

Malzemeler:
1 kg kenger
1 orta boy havuç
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
Maydanoz, tuz, limon

Yapılışi
- Kengerler temizlenip 2 veya 3'e bölünür
- Yemeklik doğranmiş soğan yağda kavrulup üzerine kenger ve halka şeklinde doğranmiş havuç ilave edilerek kariştirilır
- Karışima yikanmış pirinç ve tuz ilave edilip yaklaşik 3-4 su bardağı su konularak pişirilir
- Limon suyu ilave edilir.
- Pistikten sonra kıyilmiş maydanoz serpilerek ilık veya soğuk servis yapilır.

NOT:
Temizlenmiş ve doğranmış kengerler hemen kullanılmalıdır.
Açikta ve uzun süre bekletildiğinde renk değişimi olur.