KITI (ACUR) TURȘUSU TARİFİ



                               KITI (ACUR) TURŞUSU

Malzemeler:
5 kg küçük boy kiti (acur)
1-2 kg acı sivri biber
2-3 yemek kaşığı dövülmüş kişniş
1 baş sarimsak
1 yemek kaşıği toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
1 avuç nohut
1 demet maydanoz

Yapılişi:
- Kitılar yıkanıp çatalla bir iki yerinden delinir.
- Biberler yikanıp saplarının ist kismı kesilerek uçları çitlatılır
- Her iki sebze karişturılıp tuzlanarak bir süre bekletilir
- Dövülmüş sarmsak, kişniş ve doğranmiş maydanoz kariştirılarak sebzelere katılır
- Kavanozun altina yikanmış nohut konularak sebzeler yerleştirilir.
- Üzerine toz şeker ile limon tuzu serpilip tuzlu su ile doldurulur
- Tuzlu su ilık olmalıdır.
- Yarı yarıya sirke de katılabilirn
- Kavanozun ağza sıkıca kapatılıp ılık yerde saklanır
- sıkica kapatlip ilik yerde saklanır.

NOT
Bir litre suya ortalama 2 yemek kaşığı tuz konulur.