KATIKLI DOLMA (KIŞ KABAĞI İLE)
Malzemeler:
300-500 gr yağsız kıyma veya dövülmüş dana)
1,5 kg kış kabağı
2 su bardağı ufak bulgur
Kuru reyhan (bir avuç kadar)
Tuz, pul biber
3-4 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağıi yoğurt
3-4 diş sarimsak
Yapılışı:
Kabaklar dilimler halinde (karpuz dilimleri gibi) kesilip
kabukları soyulur.
Yumuşaması için tuzlanıp bekletilir
Yumuşayan kabaklar tekrar ince dilimlenir. (ortalama 4-5 dilim)
Et, bulgur, kuru reyhan, tuz karıştırılarak iyice yoğrulur
Bulgurlu iç, esnek ve ince olan kabaklara konularak tek tek sıkica sarılır. (Bulgurlu iç, ceviz bütyüklüğünde parçalara ayrlip kabakların uç kismından başlanip rulo şeklinde sarılır)
Sarılan kabaklar bir tencereye sıkica yerleştirilip dağilmamari için üzerine ağırlık konulur ve su ilave edilir. Miktarı yüzeyi biraz geçecek kadar olmalıdır.
Pişen dolmanın üzerine servis sirasında sarımsaklı yoğurt, kızdirilmış tereyağı ve pul biber dökülerek servis yapilir.