KABURGA DOLMASI


 KABURGA DOLMASI

Malzemeler:
1 adet kuzu kaburgası
1,5 su bardağı pirinç
300 gr ufak doğranmış et
100 gr badem içi
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, yeni bahar, tuz
2 yemek kaşıği margarin
1 demet maydanoz
Temiz İğne ve iplik
2 su bardağı su

Yapılışi:

Etin hazırlanmasi:
- Kaburga kolun alt kısmindan biçakla aralanarak etle kemik arası açıhr ve elle genişletilerek boşluk oluşturulur. Bu işlem kasapta da yaptirılabilir.
 Hazırlanan et tuz, karabiber ve yeni baharla ovularak terbiyelenir.
Bu işlem iç kısmına da uygulanır.

Iç pilavin hazırlanması:
Ufak doğranmş kuzu eti kavrulup üzerine 2 bardak su ilave edilir. Kaynayan suya tuz ve yıkanmış pirinç konularak yarım pişirilir
Yarim pişen içe kavrulmuş badem, baharatlar ve maydanoz karıştirilır.
Hazırlanan iç kaburgaya doldurulup temiz iğne ve iplikle dikilir.
- Genişs bir tava veya tencereye çok az yağ konup kaburganin her tarafi sik sık çevrilerek kızartılır.
lyice kızartilan kaburga başka bir derin tencereye alinarak üzerine kaynar su ve tuz verilip 1,5-2 saat ağzı kapalı olarak pişirilir.
-lyi pişmiş bir kaburgada su ve yağ kokusu olmamalıdır.
-İstenirse domates salçası ve yoğurt karışımı sürülerek tekrar firında pişirilir.
Servis sırasında salçalı pilav yapilarak üzerine iç pilav ve kemiklerinden ayrnlmiş et didilir.

NOT:
Bademler bir dakika suda kaynatılarak kabukları soyulur.
Genellikle ikiye ayrilır ve pembeleşinceye kadar yağda kavrulur.