İRMİK ÇORBASI TARİFİ


                                     İRMİK ÇORBASI

Malzemeler
2 su bardaği süt
l su bardağı (didiklenmiş) haşlanmiş tavuk eti
1/2 su bardaği irmik
1 yemek kaşiği kuru nane
1 adet pırasa (ince kiyılmiş)
2 dis sarimsak
1 çay kaşığı kurmizibiber
2 yemek kaşıği sıvi yağ
Tuz ve karabiber
6 su bardağı tavuk suyu

Hazırlanışi:
Tavuk suyu ve sütü bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. İrmiği tenceredeki
karışıma azar azar eklerken devamlı karıştırarak iyice yedirin. Çorbaya tuz, karabiber, dovulmüş sarımsak ve naneyi ekleyerek 20 dakika daha kaynatiın. Didiklenmis tavuk etlerini de ekleyerek
5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin. Ayrı bir tavada ince kıyılmış pırasaları yağda 5-10 dakika kavurun ve üzerine kırmızı pul biber ekleyip çorbanıza ilave edin. Afiyet olsun.