CEVİZLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ


CEVİZLİ TAVUK GÖĞSÜ (YALANCI)

Malzemeler:
7 su bardağı süt
5 kaşık un
2 kaşık nişasta veya pirinç unu
7 fincan toz şeker
Yarım paket margarin
Damla sakızı (çok az)
1 paket kakaolu bisküvi
Hindistan cevizi
1 çay bardaği ceviz içi (dövülmemiş)

Yapilişi:
- Un, nişasta ve şeker karıiştırılip azar azar süt ilave edilir
- Sürekli karıştirılarak kısık ateşte pişirilir.
- Pişmeye yakın damla sakızı ile yağ ilave edilip tekrar pişirilir Daha sonra 10-15 dakika mikserle çirpılarak soğutulur.
- Dikdörtgen veya kare bir tepsiye önce ceviz içi konulup üzerine çirpilan tatlı dökülür.
- Tatlinin üzeri iyice dövülmtüş kakaolu bisküvi ve hindistan ceviziyle süslenerek kapatılır.
- Hazırlanan tatlı buzdolabında dinlendirilir.
- Kare halinde dilimlenerek veya dondurma kaşığı ile servis yapilır