ERİKLİ VE ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


ERİKLİ VE ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR





Erikli ve zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler


10 bebe enginar
1 kahve fincanı pirinç
10 arpacık soğan
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 demet taze soğan
1 kase erik



Erikli ve zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır



Erikleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Arpacık soğanları da boyuna olacak şekilde ikiye kesin sonra da yaprak yaprak ayırın. Soğanları ve erikleri 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile  kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine serpin.
Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu, zeytinyağının yarısını ve portakal suyunu dökün. Tuzunu ve şekerini de atın. Önce yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra ateşin altını kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açın ve  doğramış olduğunuz taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
Enginarlar iyice pişince ocaktan alın. İçinden tek tek alarak servis tabağına çanak olacak şekilde ters çevirerek koyun. Ortalarına da malzemeleri paylaştırın. En son olarak da kalan sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun