ERİKLİ VE ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Erikli ve zeytinyağlı enginar tarifi için malzemeler
10 bebe enginar
1 kahve fincanı pirinç
10 arpacık soğan
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı su
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 demet taze soğan
1 kase erik
Erikli ve zeytinyağlı enginar Nasıl Yapılır
Erikleri ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Arpacık soğanları da boyuna olacak şekilde ikiye kesin sonra da yaprak yaprak ayırın. Soğanları ve erikleri 2 yemek kaşığı zeytinyağlı ile kavurun. Enginarları tencereye yerleştirin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine serpin.
Enginarların yarısına gelecek şekilde suyu, zeytinyağının yarısını ve portakal suyunu dökün. Tuzunu ve şekerini de atın. Önce yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra ateşin altını kısın. 20 dakika sonra tencerenin kapağını açın ve doğramış olduğunuz taze soğanı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
Enginarlar iyice pişince ocaktan alın. İçinden tek tek alarak servis tabağına çanak olacak şekilde ters çevirerek koyun. Ortalarına da malzemeleri paylaştırın. En son olarak da kalan sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun