Tek tek kılçıkları ayıklanan, zeytinyağlı tariflerin en vazgeçilezi, yemek tariflerinin en zarifi taze fasulye. İsteğe göre jülyen şeklinde doğranan taze fasulyeleri, uç kısımlarını aldıktan sonra ortadan ikiye böldük. Domates, kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle tadına tat kattık.
Naneli cacık vepriç ilavıyla her dem yenir taze fasulye.
MALZEMELER;
1 at bük boy kuru soğa
yarım kilo taze fasulye
2adet domates
3-4dş sarısak
Zeytin yağı
Tuz
Şeker
YAPLIŞI
Fasulyeler ayıkanıp doğandıktan sonra güzelce yıkanır. sonra domateslerin kabuklar soyulur ve küp küp doğranır ve bir tabağa alınır. Daha sonra soğanlarda küp küp doğrandıktan sonra bir kaba alınır.
sorasında tenceremize yıkamış ve doğramış olduğumuz fasulyelerimizi üzerine sırasıyla soğanlarımızı ve domateslerimizi koyuyoruz tuzunda atıp.yarım çay bardağı zeytin yağını ilave ettikten sonra üzerine iki adet kesme şeker atarak tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Fasulyemiz bir süre sonra suyunu çektiğinde yarım çay bardağı su ekliyoruz ve piştiğinde altını kapatıyoruz :) AFİYET OLSUN :)