Nefis bir tarifim var size. Boyoza benziyor mu bilemem ama misafirleriniz geleceği zaman bu böreği hazırlayın akşamdan, sabaha da onların gelmesine yakın, sürün fırına. On numara beş yıldız...
Ve lütfen bu boyoz falan değil, bildiğin börek gibi yorumlar yazmayın çünküü bu börek bu isimle biliniyor ben koymadım yani adını.
Arama motorunda bu şekilde çıktığı için bu isimle kullanmak zorundaydım, siz isterseniz sodalı börek de diyebilirsiniz.
Malzemeler;
- 6 adet taze yufka
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- arası için beyaz peynir
- üzerine dökmek için:
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı;
- 1 su bardağı su ile yarım su bardağı sıvıyağ karıştırılır. Yufkanın birincisi serilir, üzerine hazırladığımız bu karışımdan sürülür. İkinci yufka üzerine konulur yine karışımdın sürülür ve yufkalar ortadan ikiye katlanır, resimdeki gibi.
- Yufkalar dörde bölünür, her birinin geniş tarafından başlayarak peynir konulur rulo şeklinde sarılıp gül böreği şekli verilir.
- Tepsiye uçlarını alta gelecek şekilde yerleştirilir. Bütün yufka bitince bir su bardağının yarısına sıvıyağ yarısına su eklenir tepsideki böreklerin üzerine dökülür. Ardından bir şişe maden suyu da ekleyip dolaba kaldırırız. (Tercihen bir gece önceden hazırlanır fakat iki saatten az bekletmemeye çalışın.)
- Fırına sürülmeden önce börekler temiz bir tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülüp üzerleri kızarıncaya pişirilir. Afiyet olsun...
Bir de böyle bakalım.