Merhabalar yeniden,
Keklerimizi pazar günü yapıp yedik. Portakal mevsimi gelmişken bundan bolca faydalanmayı bir borç bilircesine, her yerde kullanıyorum. Salatalara limon suyunun yanında portakal suyu da ekliyorum mesela, yada kabuğunu sütlü tatlılarıma mutlaka ilave ediyorum. Bu kez hem kabuğunu kekin içine hem de kekin üzerine pişirmeden portakal suyu - su ve şeker üçlüsü ile ıslatmayı tercih ettim. Sonuç olarak kekler yumuşacık bol portakal kokulu ve nefis oldular. Evimizin minik misafirleri de beğendiklerini söylediklerine göre lezzeti onaylandı.
Kapalı Ankara havasında ancak bu görüntüleri alabildim. Bazen gerçekte çok daha güzel olan şeyler resimde olduğundan daha vasat çıkar ya işte, bu kekler de inanın daha canlı daha cıvıl cıvıldı.
Üzerindeki şeker hamurlu çiçekleri İzgi ve Bengi ile beraber yaptık. Oyun hamuru ile oynar gibi uğraştık didindik en sonunda birazcık başardık sanki :)
Malzemeler;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
- 1 küçük çay bardağı süt
- 1,5 portakalın kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Üzerinin şerbeti;
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı şeker
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı;
- Kremşanti ve sütü çırpıp hazırladığımız kremşantiyi buzdolabına alıyoruz.
- Keki hazırlamaya başlayabiliriz. Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. İçine portakal kabuğunu ekleyip süt, sıvıyağ, vanilin ilave ediyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Minik kek kalıplarına alıyoruz. Kek harcını kalıplara koyarken minik kek kalıplarının 1/2 inden daha az koymayı unutmayın, yoksa taşabilir. Orta ısıda (fanlı) kürdan temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kekler fırından çıkınca ılımaya alıyoruz. Kekler soğurken, portakal suyuna su ve şeker ekleyip şekeri eritiyoruz. Kekler soğuyunca bu hazırladığımız pişmeyen şerbet ile kekleri ıslatıyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız kremşantiyi keklerin üzerine sıkıyoruz, istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Afiyet olsun...