Mutlu bir hafta olması dileğiyle...
Bu kurabiyeleri, ister marmelat yada reçelle doldurun isterseniz çikolata eritin onunla doldurun çok seveceğiniz yiyenlerin de çok isteyeceği kurabiye reçeteniz olacak.
Hatta öyle ki ben de bu tarifi kullanarak birkaç çeşit kurabiye yaptım. Her seferinde güzel sonuçlar aldım. Aslında çok bilindik çok yapılan şekliyle margarin ve sıvıyağı birlikte kullanıyoruz. Biraz da nişasta ekleyip (fazla eklersek çok çatlar) bu güzelliği elde ediyoruz.
Malzemeler;
- 125 gram oda sıcaklığında margarin (ben teremyağ gurme kullandım onunla dokusu daha güzel oluyor )
- 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
- 1 küçük çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3- 3,5 su bardağı civarı un (kontrollü kullanın)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta
Yapılışı
- Margarin, pudra şekeri, sıvıyağ ve yumurtayı iyice çırpıp karıştırın.
- Nişastayı ve vanilini ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave edin. Un eklerken kabartma tozunu da ekleyin birlikte yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığına ulaşınca, cevizden biraz büyük bezeler alın ve yuvarlayın.
- Kurabiyelerin tam ortasına pet şişe kapağıyla bastırın.
- 150 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kurabiyeleri ılımaya alınca marmelat yada çikolatalarınızı hazır edin. Çikolataları benmari usulü eritin çay kaşığı yardımıyla ortalarına koyun. İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...