Köftesi için:
*Yarım kilo köftelik kıyma
*1 adet soğan
*3 dilim bayat ekmek içi
*1 adet yumurta
*Tuz,karabiber
Püresi için:
*4 adet patates
*1 yemek kaşığı tereyağı
*Kıvam vermek için biraz süt
*Tuz
*Küçük kutu konserve garnitür
Yapılışı:
1)Köfte malzemeleri ile köfteyi yoğuruyoruz ve yarım saat dinlendiriyoruz.
2)22 ya da 24 cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz ve köfte harcını elimizle bastırarak yayıyoruz .Kenarlarını hafifçe yükseltiyoruz.200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
3)Pişen köftenin üzerine garnitürü koyuyoruz.
4)Patatesleri soyup haşlıyoruz..Süzdükten sonra tuz ve tereyağı koyuyoruz.Gerekirse süt ekleyerek kıvamını ayarlıyoruz.Püreyi krema torbasına koyup yemeğin üzerine şekilli olarak sıkıyoruz.Tekrar 200 derecedeki fırında püre hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)