KARPUZ GÖRÜNÜMLÜ JÖLE PASTA

Eğer benim gibi jöleyi seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız.Şekli için Tupper in prenses tacını kullandım.Bu tür tarifler bu kalıptan çok kolay çıkıyor.Herhangi bir kalıp kullanacaksanız streç filmle kaplamanızı öneririm.




Malzemeler:

*1 paket çilekli jöle
*Yarım paket kivili ya da elmalı jöle
*Yarım kilo süt
*Yarım su bardağı irmik
*Yarım su bardağı şeker
*Nar taneleri ya da herhangi kırmızı bir meyve
*Kivi dilimleri

Yapılışı:

1)Çilekli jöleyi üzerindeki tariften biraz daha az bir suyla hazırlıyoruz ve kalıba döküyoruz.İçine nar tanelerini koyuyoruz ve donması için buz dolabına koyuyoruz.
2)Kırmızı kısım donunca beyaz kısmı yapıyoruz.İrmik,şeker ve sütü bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.İlk sıcaklığı geçtikten sonra kırmızı kısmın üzerine döküyoruz.Tekrar dolaba kaldırıyoruz.
3)Yeşil jöleyi de üzerindeki tariften biraz daha az suyla hazırlıyoruz.Beyaz kısmın üzerine kivi dilimleri dizdikten sonra yeşil jöleyi döküyoruz.
4)Tatlıyı dolaba kaldırıp en az 8 saat dolapta bekletiyoruz.Servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz.

                                                                       Afiyet olsun:)