Malzemeler:
*1 paket Eti burçak bisküvi (evde pötibör bisküvi vardı onu kullandım)
*2 adet yumurta
*2 adetelma
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı tozşeker
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 kahve fincanı süt
*Kırık fındık veya ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Tarçın
.
Yapılışı:
1)Bisküvileri kare ısıya dayanıklı bir kabın içine diziyoruz.Elmaları soyuyoruz ve ince ince dilimliyoruz.Bisküvilerin üzerine elmaları diziyoruz.Tarçın ve kırık fındıkları serpiyoruz.
2)Diğer tarafta bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz ve çırpıyoruz.Sırasıyla süt,sıvı yağ ve toz şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
3)Bisküvi ve elmaların üzerine kek karışımını döküyoruz.170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.İlk sıcaklığı geçince ister bıçakla kesiyoruz ya da yuvarlak kalıpla kesiyoruz.Üzerine pudra şekeri ekleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)