MELEMEN / MENEMEN TARİFİ






Şimdi bazı ziyaretçilerim bunun da tarifi yazılır mı bunu bilmeyen mi var diyeceklerdir..  Ama eminim ki menemen yapmayı bilmeyenler de vardır siteyi ziyaret edenlerin arasında ve de bildiğini zannedip lezzetsiz bir yumurta yemeği yapanlar da vardır mutlaka... Bu arada menemen yapımında soğan tercih edenlerde vardır ancak ben tercih etmediğim için yazmadım.

MALZEMELER

2 adet olgun domates (domatesler eğer küçükse 3-4 tane  de kullanabilirsiniz.)
2-3 adet sivri biber
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

TARİF

Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.
 Biberleri halka halka doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tavaya koyun
.
Doğranmış biberleri alıp 1-2 dakika ocakta çevirin.
 Daha sonra doğranmış domatesleri ve tuzunu atıp ara sıra karıştırarak domateslerin yumuşamasını ve suyunu hafif çekmesini sağlayın.
Domates suyunu çektikten sonra yumurtaları kırıp tavanın ağzını kapatın.
 Yumurtaları dilerseniz dağıtmadan dilerseniz de karıştırarak pişirebilirsiniz.
 Ama fazla pişirip çok kurutmamaya dikkat edin.