Topik Malzemeleri
1/2 kg nohut1/2 kg tahin
2 kg soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
kimyon
yenibahar
Zeytinyağı
Limon
Tuz
karabiber
Topik Tarifi Hazırlanışı
Piyazlık doğranmış soğanları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, iyice süzüp içine tahin, kuş üzümü, dolmalık fıstık, kimyon, tarçın, yenibahar ve karabiber koyarak tuzla tatlandırın.
Nohutu akşamdan ıslatıp ertesi gün yumuşayıncaya kadar tuzlu suda 30 dakika haşlayın.
Robota koyarak püre haline getirin.
Kare bir kaba şeffaf folyo serin.
Üzerine bir sıra nohut bir sıra soğanlı karışım olmak üzere dizin.
Topiği folyo ile kapatın.
Buzdolabına kaldırın.
Katılaşınca üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis yapın.