Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi
Hamurlu Çerkez Tavuğu Tarifi Malzemeleri
• 1 küçük boy tavuk
• 2 su bardağı kırık pirinç
• 1 çay bardağı un
• 1 fincan sıvıyağ
• 3 adet soğan
• 1 su bardağı ceviz
• Tuz
• Karabiber
Hamurlu Çerkez Tavuğu Yapılışı
1- Tavuk veya piliç temizlenip tencerede bol su. ile haşlanır. İyice pişince suyundan çıkartılıp, etleri kemiğinden ayrılır.
2- Soğanlar doğranır. Tencereye sıvıyağ ve soğan konulup kavrulur. Soğana parçalanmış tavuk etleri ve tuz katılır. Birkaç defa çevirip kavurduktan sonra 1.5 su bardağı tavuk suyu katılıp, kaynatılır.
3- Ceviz havanda dövülüp kaynayan tavuklu suya katılır. Birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır.
4- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Tencereye konup 6 su bardağı tavuk suyu veya su ve tuz katılıp ateşe konur. Kaynayınca ateşin altı kısılıp pirinç pişene kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
5- Pirincin suyu azalınca üzerine un serpilip son derece kısık (ölü denebilecek) ateşe geçirip 5-10 dakika bu şekilde pişirilir. Daha sonra tahta kaşıkla eze eze unla pirinç karıştırılır. Unun topaklan varsa ezilir. Birkaç dakika daha bekletilip unun iyice pişmesi sağlanır. Karabiber ekilip ateşten alınır.
6- Bir tepsiye veya servis tabağının etrafına muntazam bir şekilde pirinçli hamur yerleştirilir. Ortasına cevizli tavuklu iç dökülüp sıcak
7- sıcak servis yapılır.