Merhabalar bu gün sizlerle harika bir tatlı tarifi paylaşacağım. Hem pratik hemde farklı olan bu tarif misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Elmayla kekik harika uyumu damağınızı tatlandıracağı gibi görünüşüyle de iştahınızı kabartacağından emin olabilirsiniz.
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
3-4 adet elma
yoğurt, sıvı yağ ve şekeri mikserle iyice çırpın. çırptığınız bu harçtan 1 su bardağı ayırın. Daha sonra kalan harca yumurta ve vanilya ekleyip iyice çırpın. son larak da ununu ve kapartma tozunu ekleyerekyavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Ve hamuru yağlı tepsiye dökün. Elmalarınızın kabuklarını soyup dilimleyin. Ve harcın üzerine dilediğiniz gibi dizin. Ve 18 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Her fırın farklı şekilde pişirebileceği için kontrollü olarak pişirin. Ve ilk 0 dakika boyunca fırının kapağını asla açmayın. pastamız piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ayırmış olduğumuz bir bardak sosu pastamızın üzerine her yerine eşit miktarda gelecek şekilde dökün. Afiyet olsun..