Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan1 yemek kaşığı salça
3 adet çarliston biber ya da köy biberi
1 adet büyük domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)
250 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Patlıcanlarınzı Tuzlu suda en az yarım saat kadar bekletin.
Daha sonra patlcanları bir havlu peçete yardımıyla kurulayıp yağda hafif kızartın.
250 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Yapılışı
İlk olarak patlıcanları alacalı şekilde soyup yuvarlak bir şekilde dilimleyin.Patlıcanlarınzı Tuzlu suda en az yarım saat kadar bekletin.
Daha sonra patlcanları bir havlu peçete yardımıyla kurulayıp yağda hafif kızartın.
Kızarmış patlıcanları Havlu peçete koyduğunuz tabağın üzerine alın.
Daha sonra da Kıymayı 5 dk. kadar yağ koymadan iyice ezerek kavurun.
kıymayı iyice kavurduktan sonra biraz yağ ekleyip kavurmaya devam edin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp biberi, domatesi, sarımsağı, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Daha sonra da Kıymayı 5 dk. kadar yağ koymadan iyice ezerek kavurun.
kıymayı iyice kavurduktan sonra biraz yağ ekleyip kavurmaya devam edin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp biberi, domatesi, sarımsağı, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Domatesler suyunu çektiğinde 1 çay bardağı kaynar su ekleyip suyunu çekene kadar iyice pişirin.
Daha sonra Tencerenin alına patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dk. kadar pişirin.
Biraz dinlendirip dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Daha sonra Tencerenin alına patlıcanları dizip, üzerine kıymalı karışımı dökün.
1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dk. kadar pişirin.
Biraz dinlendirip dinlendirip servis yapabilirsiniz.
AFYET OLSUN :)