Bu kurabiyeleri kızım Bengi için yaptım fakat Eren de bir o kadar sevdi. Gelip gidip yemesinden ben çok memnun oldum, gevrekliği ve tadı güzeldi, bir de çikolatalı oluşu çocukların favorisi oldu.
Malzemeler;
- 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı şeker (bir su bardağından iki parmak kadar eksik)
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice eriyinceye kadar çırpıyoruz.
- Karışıma tereyağ ekleyip yine çırpıyoruz, Sıvıyağı da katıp katıları eklemeye başlayabiliriz.
- Un, nişasta, kabartma tozunu bir kapta karıştırıp sıvı karışıma ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.
- Vanilin ekliyor yoğuruyoruz, en son damla çikolataları da ekleyip az yoğurduktan sonra şekil veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Altı ve üstü mümkün olduğunca beyaz olmalı tepsiden alma zamanının geldiğini kurabiyeleri elimize aldığımızda altına yapışmadan çıkmasından anlayabilirsiniz. Afiyet olsun...