Malzemeler;
- 125 gram margarin yada tereyağ (eritilecek)
- 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- birkaç damla limon suyu
- 3 su bardağından biraz eksik un
Üzeri için,
- Susam, çörekotu
Yapılışı;
- Erimiş tereyağını ılıtın,içine yoğurt, sıvıyağ, tuz, kabartma tozu ve birkaç damla limon suyunu sıkın, yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıp beyazını malzemelere ekleyin.
- Un ilavesine başlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı gelmeye yakın azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın. Elinizle uzun çubuk haline gelinceye kadar yuvarlayın. Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı ve susam- çörekotu karışımı serpin. 170 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun...