Ah şu yalancılardan çektiğimiz nedir bizim. Gerçeğini aratmıyor doğrusu, tremisu demek için içinde labne olması gerektiğindendir adının yalancıya çıkması. Ama adı çıkmış dokuza inmez sekize misali.
Bu tatlıyı mutlaka deneyin derim. Gerçekten çok lezzetli, ve pratik ... Siz de bizim gibi sütlü tatlıları tercih edenlerdenseniz, eminim ki beğeneceksiniz.
Bu ölçülerde 5 porsiyon kup çıktı, tabi benim kupların büyüklüğü de buna etki ediyor.
Malzemeler;
- Kup başına bir adet kedidili (ben bu kadar tercih ettim fakat siz miktarı artırabilirsiniz)
- 1 paket muzlu puding tozu
- 3,5 su bardağı süt
- 1 paket sade kremşanti (ikili olanların sadece birini kullanıyoruz)
- kremşantiyi çırpmak için 1 subardağı soğuk süt
- kedidilini ıslatmak için;
- 1/2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı granül kahve, 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- kakao, muz, şekerlemeler
Yapılışı;
- Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp, dolaba kaldırıyoruz.
- Muzlu pudingi 3,5su bardağı süt ile pişiriyoruz. Ilımaya alıyoruz.
- Puding epey ılınınca, (soğuya yakın olacak) çırptığımız kremşantiyi pudinge ekleyip 2-3 dakika kadar çırpıyoruz.
- 1/2 su bardağı süte, kahve ve şeker ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kuplara 2-3 kaşık kadar pudingden koyuyoruz. Kedidilini hazırladığımız kahveli süte batırıp, 3 parçaya ayırıyoruz. Pudingin üzerine yerleştiriyoruz.
- Kupların en üstünü yeteri kadar pudingle doldurup, soğumaya alıyoruz.
- Servis yapmadan önce, üzerine kakao serpip, istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet Bal Olsun...