İncirli tatlının değişik tarifleri var. Ya altına incirli kek yapar, üzerine muhallebi koyarsınız. Yada incirleri altına serer üzerine muhallebi koyar onun üzerine kek yerleştirirsiniz. Tercih size kalmış.
Ben tercihimi, kekin içine incir eklemekten yana kullandım. Keke şerbet koymaktansa, şekerli portakal suyu ilave ettim. Aksi halde bana ağır geliyordu. Üzerine bol koyduğum muhallebi ise tatlıya son dokunuşu veriyor.
Ağır olmayan bu tatlı, denemeye değer bence. Tabi yine tercih size kalmış. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:
Keki için:
- 10 adet incir
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 1 türk kahve fincanından biraz eksik hindistancevizi
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 fincandan biraz fazla un (unu ayarlı koyun)
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı dolusu şeker
- 2 kaşık hindistancevizi
Keki Islatmak İçin:
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 3 kaşık şeker
Yapılışı:
- İncirleri ılık suya koyup, yumuşatalım. Daha sonra ince ince doğrayıp kullanıma hazır hale getirelim.
- Keki yapmakla işe başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, süt, sıvıyağ, hindistancevizi, limon kabuğu ekleyelim. Kabartma tozunu una karıştırıp beraber ilave edelim. (Un miktarını kendiniz ayarlayın. En son, incirleri ekleyip karıştıralım ve önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirelim.
- Muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. Tencereye bütün malzemeleri koyup, iyice çırpalım. ve ocağa alalım. Sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kek fırından çıkınca biraz ılısın. Bu arada portakal suyunu hazırlayalım, portakal suyunun içine, şeker katıp, şeker eriyene kadar karıştıralım. Sonra soğuyan kekin üzerine eşit miktarda dökelim.
- Hazırladığımız muhallebiyi hızlı ayarda çırpalım ve kekin üzerine dökelim. üzerini düzleştirelim. İstediğimiz malzeme ile süsleyebiliriz. Afiyet Olsun...