Çemenli rulolar, çok şirin ve yumuşaktı.
Bu hamur, diğer poğaça hamurlarına göre daha bir değişik daha bir başarılıydı bence
Siz isterseniz çemen yerine haşhaş yada zeytinezmesi gibi malzemeler kullanarak da deneyebilirsiniz.
Ben hamurun tarifini Sevgili Nursevin ' den aldım. Ellerine sağlık Nursevin.
Malzemeler:
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yada margarin
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı kadar yoğurt
- 2 yemek kaşığı süt kaymağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı civarında un
- Çemen
- Üzeri için: Yumurta sarısı
Yapılışı:
- 1 tatlı kaşığı kuru mayayı, içine 1 tatlı kaşığı şeker ilavesi ile biraz ılık su ekleriz ve mayalanmaya bırakırız.
- Margarin, yumurta, yoğurt,süt kaymağı, tuz ve karbonatı birlikte karıştırırız.
- Bu karışıma mayayı da ekleriz ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ederiz.
- Hamuru 30 dakika kadar üzeri kapalı ılık bir ortamda mayalandırırız.
- Hamurdan mandalinadan biraz büyük parçalar koparıp, açarız. İçine çemen sürüp rulo yaparız.
- Birer santim kalınlığında rulodan kesip tepsiye dizeriz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecede üzeri kızarana kadar pişiririz. Afiyet Olsun...