Malzemeler:
Kakaolu pandispanya için:
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım Türk kahve fincanı süt
*Yarım su bardağından iki tatlı kaşık eksik un
*2 tatlı kaşığı kakao
*Yarım paket kabartma tozu
Sade pandispanya için:
*2 adet yumurta
*Yarım su bardağı toz şeker
*Yarım Türk kahve fincanı süt
*Yarım su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
Kreması için:
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı un
*1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
*50 gram tereyağı
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Arasına:
*Muz ya da arzu etiiğiniz bir meyve
Yapılışı:
1)Öncelikle kremayı hazırlıyoruz.Süt,şeker,nişasta ve unu tencereye koyup ocakta sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave ediyoruz.Soğuyunca toz krem şantiyi koyup blendır ile çırpıyoruz.
2)Kakaolu pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını ayrı çırpma kaplarına koyuyoruz.Şekerin yarısını yumurta aklarına ilave ederek mikserle kar haline gelene kadar çırpıyoruz.Kalan şekeri yumurta sarılarına ilave edip çırpıcı ile çırpıyoruz.Sütü ilave edip karıştırıyoruz.Un,kakao ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz.Yumurta akını bu karışıma iki seferde ekleyip bir spatula yardımıyla yumurta akını söndürmeden homojen bir karışım elde ediyoruz.Fırın tepsisine yağlı kağıt serip fırın tepsisi boyunda amaenini yarısı kadar olacak şekilde yağlı kağıt üzerine seriyoruz.Dar uzun bir pandispanyamız olacak.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.(kontrollü pişirmenizi öneririm)
3)Aynı işlem sırasıyla sade pandispanyayı hazırlıyoruz.
4)Pandispanyalar soğuyunca 1,5 cm lik uzun şeritler halinde kesiyoruz ve aşağıdaki şekildeki gibi örmeye başlıyoruz.Örme işlemini yağlı kağıt ya da folyo üzerinde yapıyoruz.
5)Örgü bitince kremayı üzerine yayıyoruz ve bir adet dilimlenmiş muzu kremanın üzerine serpiştiriyoruz.Yağlı kağıt ya da folyo yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun:)