Malzemeler:
*150 gram oda ısısnda tereyağı
*1 tatlı kaşığı mısır nişastası
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un (kontrollü ekleyin az ya da fazla olabilir)
Kurabiyeleri yapıştırmak için
*Royal icing (1 adet yumurta akı ve 250 gram pudra şekerinin karıştırılması ile yapılıyor ancak mu miktar çok fazla gelebilir)
İp kısımları için:
*Çeşitli renklerde şeker hamuru
Yapılışı:
1)Kurabiye malzemeleri ile kurabiye hamurumuzu yapıyoruz.Biraz dinlendiriyoruz.
2)Dinlenen hamuru ikiye ayırıyoruz bir tanesini merdane ile yarım cm kalınlığında açıyoruz.Yuvarlak kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.Her makara için iki yuvarlak kesiyoruz.Yuvarlakların ortasına pipetle delik açıyoruz.
3)Diğer hamurdan rulolar yapıyoruz.Rulonun çapı yuvarlaklardan küçük olmalı.Yaklaşık 2,5 cm lik parçalar kesiyoruz.Her makara için iki tane olmalı.
4)180 derecedeki fırında pişiriyoruz.Kurabiyeler soğuyunca önce rulo hamurdan kestiğimiz iki parçayı düz yerlerinden birbirine yapıştırıyoruz.Bir silindir elde ediyoruz.Silindirin altına ve üzerine birer yuvarlak parçadan yapıştırıyoruz.
5)Şeker hamurundan ince rulolar yapıyoruz ve makaralara sarıyoruz.
Afiyet olsun:)