KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ


evet hanımlar bayrama az bir süre kala evlerde tatlı telaşı başklamış bulunmakta bu bayramda kendi yaptığınız baklamayı yemeğe ve de misafirlerinize yedirerek onlara hünerlerinizi sergilemeye nedersiniz işte size harika bir ev baklavası tarifimiz.

malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası

şerbeti için;

4 bardak şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve tuzu bir yoğurma kabına koyun ve içine alabildiğince un katarak ortalama bir yumuşalıkta bir hamur elde edinceye dek yoğurunuz. sonra da Hazırlamış olduğunuz hamuru 30 eşit parçaya bölünüz. Bu parçaları da teker teker tabak büyüklüğünde oklava ile açarak aralarına nişasta serperek 10 ar 10 ar üst üste koyun.
10 arlı şekilde grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini de merdane  ile tepsi büyüklüğüne getirin.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz bir şekilde bu hamurları kesin ve üzerine her yerine eşit bir şekilde gelecek şekilde eritilmiş yağı dökün. Artık baklavanızı fırına sürebilirsiniz..

Şerbetin yapılışı;
4 bardak şekeri ve 5 bardak suyu bir tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içine bir kaç damla da limon damlatarak şerbetinizi 1-2 dk daha kaynatın.

sonra da Soğuk olan baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.