HAMSİ FIRIN TARİFİ




Malzemeler,



- Yarım Kg Hamsi

- 2 Adet Kuru Soğan

- 1 Adet Limonun Suyu

- 8 Diş Sarımsak

- Yarım Su bardağı Zeytinyağı

- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, Tuz


Hazırlanışı



Hamsilerin kılçıklarını güzelce temizleyin.sonra bunları Bol suyla yıkayıp iyice süzün ve biraz da tuzlayın.Soğanları halka halka kesin. Sarımsakları soyun ve bütün bir şekilde bırakın. Fırın kabınızı güzel bir şekilde yağlayın.Halka halka kestiğiniz soğanları kabın taban kısmına dizin.Sarımsaklar ile soğan halkalarının bıraktığı boşlukları kapatın. Üzerine hamsileri üst üste gelmeyecek şekilde dizin.sonra yemeğinizeTuz,karabiber ve pulbiber ile baharatlandırın. 1 tane limondan elde ettiğiniz limon suyunu üzerine gezdirdikten sonra 1/2 çay bardağı zeytinyağını fırça ile balıklara sürün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda yaklaşık olarak 30-40 dakika pişirin.

afiyet olsun..