TAVUK ŞİŞ


Terbiyeli tavuk şiş hazırlamak için, tavuk budu ve tavuk göğsü kullanılır. Tavuk eti kuşbaşı doğrandıktan sonra "terbiyesi seçime bağlı olarak" çeşitli terbiye malzemeleri kullanılarak hazırlanır. Bu malzemelerden en çok kullanılanları domates salçası, biber salçası, soğan sarımsak suyu, çeşitli baharatlar, sıvı yağı ve tuzdur. Kullanılan terbiye malzemeleri arasında yoğurt ve sütü de ayrıca saymalıyız. Tavuk göğsü terbiyesi için "bana göre" en başarılı olan malzeme süttür. Zaten, tarifimide süt ile hazırladım. Tavuk etini bir gün evvelinden terbiye ederseniz, tavuk etinin gerçek lezzetini yakalamış olursunuz. Sultan, tavuk etini terbiye karışımına yatırır ve 24 saat süre ile buzdolabında dinlendirir, tavsiye ederim. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir paket tavuk göğsü
bir çay bardağı süt
üç kaşık ayçiçek yağı
bir kaşık domates salçası
bir orta boy soğan
bir iri diş sarımsak
karabiber, kırmızı toz biber
tuz

Yapılması
tavuk göğsünü şişlik kuşbaşı doğrayın
soğan ve sarımsağı rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
ardından soğanı rendeleyin
ardından çıkan püreyi süzün, soğanın suyunu alın posayı atın
terbiyenin hazırlanması
bir kap içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
süt, birer çay kaşığı dolusu karabiber, kırmızı toz biber, tuzu koyun ve karıştırın.
üzerine kuşbaşı eti ilave edin ve karıştırın
kabı kapatın ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın
etleri en az 3 saat, en fazla 24 saat dinlendirin
ardından şişlere dizin, üzerine hafif tuz serpin
istediğiniz gibi kızgın mangal üzerinde güzelce pişirin.
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.