YAĞSIZ HAMUR KIZARTMASI


malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 2,3-3 su bardağı un
  • Hazırlanışı:
  1. Un hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Azar azar un ekleyere khamur   ele yapışmayana kadar yoğurun.
  3. Hamur kıvamına gelince üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika bekletin.
  4. Hamuru  parçaya bölün ve bezeler yapın.
  5. Düz zemine un serpiştirip bezeyi alın ve merdane yaedımıyla  normal incelikte açın.
  6. Açtığınız hamurdan kurabiye kalıbıyla  parçalar kesin.
  7. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapın.
  8. Kızartma tenceresine yağı koyun ve yağı ısıtın.
  9. Isınan yağa kestiğiniz hamur parçalarını atın ve  kızartın.
  10. Yağda pişmesine rağmen yağı çekmeyen nefis  pişilerinizi afiyetle yiyin.
        AFİYET OLSUN...