malzemeler:
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşı tuz
- 2,3-3 su bardağı un
- Hazırlanışı:
- Un hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Azar azar un ekleyere khamur ele yapışmayana kadar yoğurun.
- Hamur kıvamına gelince üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika bekletin.
- Hamuru parçaya bölün ve bezeler yapın.
- Düz zemine un serpiştirip bezeyi alın ve merdane yaedımıyla normal incelikte açın.
- Açtığınız hamurdan kurabiye kalıbıyla parçalar kesin.
- Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapın.
- Kızartma tenceresine yağı koyun ve yağı ısıtın.
- Isınan yağa kestiğiniz hamur parçalarını atın ve kızartın.
- Yağda pişmesine rağmen yağı çekmeyen nefis pişilerinizi afiyetle yiyin.
AFİYET OLSUN...