MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

     
Şimdi size öyle bir tatlı tarifim ver ki parmaklarınızı yiyceksiniz eeee ramazan da yaklaşıyo hafif güzel bir tatlı ramazan ayının vazgeçilmezidir. :) Hazırmısınız :) işte tatlımız muhallebili kadayıf tatlısıııı :)


       malzemeler


350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz


Muhallebisi için:

1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)


Hazırlanışı 


Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar karıştırarak iyice kavurun. rengi iyice pembeleşince cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğutun)


Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile 4-5 dakika boyunca çırpın.


Yaklaşık 30cm çapında bir kaba kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve kabın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.


kap seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen kap da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdekikap uygun geliyor.


Afiyet olsun.. :) yorumlarınızı bekliyorum hanımlarrrr :)