Püre Yatağında Soslu Biftek


Bu aralar evimizin tablo asmaktan bıkmadığımız duvarlarını biraz daha doldurmak için resimler yapıyorum.Resim kursuna başlayalı epey oluyor ama ben henüz iki resim yapabildim.Yani anlayacağınız bugünlerde resimlerle uğraşıyorum.Ama biraz ağırdan gidiyorum.Acemilik resimlerimden iki tanesini yayınlıyorum.Bakalım beğenecekmisiniz.
Neyse ben bu akşam sizlere güzel bi çorba tarifi verecekken son anda soslu biftekte karar kıldım.Patates püreli yumuşacık yatağın üzerine uzanmış olan biftek dilimleri bloğumun bu akşamki yazısı:)
Şöyle bol sütlü,tereyağlı patates püresini sevmeyen varmı aranızda.Sizi bilmem ama ben hiç bıkmadan yiyebilirim sanırım.Nasıl severim anlatamam.Hele hele etin yanında hep olsun isterim.Artık yavaş yavaş tarifime geçiyorum.Herkese iyi akşamlar
Sevgiler



                  



Püre yatağında soslu biftek

Bifteğin hazırlanışı

Malzemeler
7-8 parça biftek
Domates sosu
Baharatlar (kekik,pulbiber,biberiye,köri,karabiber)
Tuz
Sıcak su
Sıvıyağ

Yapılışı
Etlerinizi sıvıyağ koyduğunuz tavanıza alın.Önlü arkalı hafifçe rengi dönene kadar kızartın.
Ayrı bi yerde domates sosunuzu hazırlayın.Ben evdeki kışlık domates sosunu kullandım.Siz yoksa salçada kullanabilirsiniz.Baharatlarınızıda ekleyin.Sosu bol kullanmıyorsanız azıcık su ilaveside yapabilirsiniz isterseniz.
Siz nasıl pişirirsiniz bilmem ama ben düdüklüde etleri sosuyla beraber 25 dakika kadar pişirdim.Lokum gibi oldular.

                             

Püre için
7 adet patates
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
Tuz
Muskat rendesi

Yapılışı
Patatesleri iyice yumuşayana kadar pişirin.Sonrasında iyice ezin pürüzsüz kıvama gelmesini sağlayın.Azar azar sütünüzü ilave edin.tereyağıda ekleyip patateslerin sütü çekmesini sağlayın,Baharatlarınızıda ekleyin.Ve püreniz hazır.

En son olarak püreyi tabağa yayın ve üzerine etlerinizi dizin.Ve yemeğimiz servise hazır
Herkese afiyet olsun.