Hünkar Beğendi

Herkese merhabalarrrrr...Yine uzun bi ara verdim.Çünkü tatildeydik.Bunun affedilir bi yanı yok tabi biliyorum.Aksatmayı sevmiyorum ama neyapıyım.Yola çıkarken aklımda yeni tarifleri ekleme planım vardı ama bunu uygulamaya geçiremedim işte .Dondurma tarifinde dondu kaldı blog.Akşama yazarım sabaha yazarım derken tatil tatlı geldi ve üşengeçlik yaptm.Yine boş bıraktım buraları.
Güzel bir beğendi tarifim var bugün.Ben çok sık yapıyorum.Misafirlerimede yapmaya çalışıyorum.Beğeni alıyor bol bol.Sofrada hem çok şık duruyor.Hemde çok lezzetli bir yemek bence.Genelde dana etiyle yapıyorum.Bazende kuzu ile.Bugünkü hali kuzu ile yapılmış olanı.Hatta makbul olanıda odur şöyle bol kuzulu:)Böyle işte..Tatilde şunu yaptım bunu yaptım diye hiç uzun uzun anlatıp sıkmak istemiyorum sizleri.Sadece bi kaç fotoğraf karesiyle yazının sonunda özetledim.Yazımı yazmanın verdiği mutlulukla ve havanın kapalı olması sebebiyle ki bu havaya ben bayılırım çayım ve kitabımla dinlenmek üzere aranızdan ayrılıyorum.Herkese mutlu haftasonları diliyorum;)





Malzemeler

Eti için

1 kg kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
2 adet domates

1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
4-5 Yeşil biber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
Tuz

Karabiber
Pulbiber
Birazda ablamdan aldığım özel baharat karışımından ekledim

Beğendisi için

1 kavanoz közlenmiş patlıcan
2-3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
Tuzot(miktarı damaktadınıza göre azar azar ekleyerek ayarlayın)
Rendelenmiş kaşar





Yapılışı
Kuşbaşı doğramış olduğunuz etinizi tencereye alın suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanları küp küp doğrayın.Yağını ve soğanlarıda etlere ekleyin.İyice kavurun.Daha sonra minik minik doğradığınız biberlerle salçasınızıda ekleyip biraz kavurun.sonra domatesleri rendeleyip onlarıda ekleyip şöyle hafif bir fokurdatıp.Baharatlarınıda ekleyin.Bir bardak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.Suyunu çekerse biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz ama çok sulu olmayacak.
O pişerken beğendisini hazırlamaya başlayın.

Beğendi için;
Tereyağda unu hafifçe kavurun.
Azar azar sütünüzü ekleyin topaklanmaması için azar azar ilave edin baktınızki oldu blender ınıza sarılın.
Tuzotunuzuda ekleyin.Mahalebi kıvamına gelince közlenmiş patlıcanınızı ekleyin.
Kesme tahtasında patlıcanınızı ince ince kıyın yada çatalla ezin.Ben hazır patlıcan kullandım.Tabi kendiniz közlerseniz oda süper olur.Ben kolaya kaçtım.
Ve yemeğimiz hazır.Tabaklara önce beğendisini alın üzerine etinizi koyun.Maydonoz gibi yeşilliklerle süsleyin.
Afıyet olsun herkese:)

Son olarak tatilde yediğim birkaç güzel lezzet fotoğrafı ve bizden bikaç kareyle veda ediyorum.


Ablamlarla balık ziyafetimiz..

Datçada nefis bademli köfte,Alaçatıda sakızlı,bademli,kakuleli kurabiyeler,Turunç köyünde bol otlu pazılı ıspanaklı gözleme,Alaçatıda zeytinyağlı girit kabağı yemeği ve kabak çiçeği dolması..
Fotoğrafını çekmediğim diğer lezzetler için üzgünüm ne yazıkki:(