TOPİK TARİFİ


Bu günkü tarifimiz adı çok az bilinen oldukça lezzetli ve değişik bir tarif bu tarif evinizde yer alan malzemelerle  yapabileceğiniz ve iftar sofralarınız için de oldukça doyurucu olan bir tarif. Ancak yapımı biraz uğraştırıcı bizden söylemesi:)

Topik Malzemeleri

1/2 kg nohut
1/2 kg tahin
2 kg soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın
kimyon
yenibahar
Zeytinyağı
Limon
Tuz
karabiber



Topik Tarifi Hazırlanışı

Piyazlık doğranmış soğanları tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, iyice süzüp içine tahin, kuş üzümü, dolmalık fıstık, kimyon, tarçın, yenibahar ve karabiber koyarak tuzla tatlandırın.
Nohutu akşamdan ıslatıp ertesi gün yumuşayıncaya kadar tuzlu suda 30 dakika haşlayın.
Robota koyarak püre haline getirin.
Kare bir kaba şeffaf folyo serin.
Üzerine bir sıra nohut bir sıra soğanlı karışım olmak üzere dizin.
Topiği folyo ile kapatın.
Buzdolabına kaldırın.
Katılaşınca üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis yapın.