Kremalı Mantarlı Tagliatelle
Malzemeler
250 gr kadar tagliatelle
Mantar 300 gr kadar kullandım
1 paket krema (200 ml)
1 paket krema (200 ml)
1 diş sarımsak
Tuz
Tane Karabiber
Rendelenmiş parmesan yada kaşar peyniri
Sıvıyağ (mantarlar için)
Yapılışı
Mantarları yıkayın ve güzelce kurulayın.Dilimleyin yada küp şeklinde doğrayın.Daha sonra ezilmiş sarımsağı ekleyin o şekildede biraz kavurun.Mantarları yüksek ateşte sonrada kısık ateşte kavurun.Suyunu iyice çeksina mantarlarınız.Daha sonra kremanızı ekleyin.Kremanızı çok kaynatmayın.Ocakta alın.Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin.Fesleğen bu yaptığım makarnaya koymadım.Ama çok yakışıyor o şekildede yapıyorum.Diğer yanda bol tuz eklediğiniz suyunuzu kaynatın.
Makarnanızı istediğiniz dirilikte haşlayın.Makarnanızı süzün ve hazırladığınız sosu üzerine dökün iyice karıştırın.Parmesan yada dilediğiniz peyniri üzerine rendeleyin.
*dilerseniz mantarlarınızı kavururken tereyağda kullanabilirsiniz öyle çok daha lezzetli oluyor
*parmesam yerine izmir tulumu kars kaşarı gibi peynirlerde olabilir
*makarnanızın biraz daha sulu olmasını istiyorsanız makarnayı haşladığınız sudan süzmeden yarım bardak kadar ayırın.Ve sosunuz ekledikten sonra onuda makarnanıza karıştırın.
*krema kullanmak istemezseniz hafif sulu bir beşamel soslada hazırlayabilirsiniz sosunuzu.Ama krema bol lezzet katıyor arada kaçamak yapın canım:)
Afiyet olsun