KOLAY MUFFİN TARİFİ





Merhabalar bugünkü tarifimiz çocukların bayılarak yediği muffin tarifi. eğer fazla vaktiniz yoksa çocucğunuz okuldan gelmeden önce ona süpriz yapmak istiyorsanız veya ani bir misafiriniz gelecekse bu kolay muffin tarifimiz sizler için tam bir can kurtarıcı :) Ancak genisş bir zamanınız varsa portakallı muffin tarifimi de denemenizi mutlaka tavsiye ederim. portakallı muffin tarifime http://ogrenciyemek-tarifleri.blogspot.com/2017/01/portakall-islak-kek-muffin.html linkinden ulaşabilirsiniz.
Dilerseniz şimdi kolay muffin tarifimize geçelim:

Kolay Muffin Tarifi Malzemeleri:

2 adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağından biraz fazla süt
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Kolay Muffin Tarifi Yapılışı:

Kolay muffin tarifi için öncelikle Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın. Daha sonra karışıma Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu elekten geçirip ekleyin. (İsterseniz kakaoyu eklemeden önce karışımdan bir miktar ayırıp iki renkli kek yapabilirsiniz.)

Karıştırma işlemi tamamen bittikten sonra çok katı olursa az miktar süt ekleyerek açabilirsiniz. Karışımı cupcake kağıtlarına dökün ve  Önceden ısınmış fırında 170 derecede pişirin.

Muffinleriniz piştikten sonra üzerlerini krem şanti ve şekerlemelerle dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)