İRMİKLİ HİRA TATLISI




İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı irmik,
1 paket vanilya(5 gram),
2 paket kabartma tozu (10+10 gram),
2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Bulamak için;

1 su bardağı irmik.

Şerbeti için ( şerbet kaynamayacak);

4 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su.

NOT: hira tatlısında dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası şerbetin asla kaynatılmayacak olması!!


İrmikli Hira Tatlısı Yapılışı

İrmikli hira tatlısı hamuru için, gerekli olan un haricindeki malzemeler sırası ile derin bir kap içerisine konulup karıştırılır.

Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Elde edilen hamur 5 dakika kadar bekletilir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.

Daha sonra her tarafı irmiğe bulanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Tatlılar pişerken su ile şeker derin bir kap içerisine koyulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır.

Kızaran tatlılar fırından çıkartılır ve üzerine şerbet dökülür.

İrmikli hira tatlısı şerbetini çekip iyice soğuduktan sonra servise sunulur.

Bu tariften 42 adet tatlı elde ettim. Tatlıların büyüklüğüne göre sayısı değişiyor.