GÜRCÜ TATLISI TARİFİ





Evet hanımlar bu akşamki tarifimiz lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik gürcü tatlısı adından anlaşılacağı gibi bu tatlı Gürcistan'a özgü bir tatlıdır. Günlerinizde ani gelen misafirleriniz de bu tatlıyı kolaylıkla yapabilirsiniz. Hem malzemeleri her evde bulunan malzemeler hemde yapımının kolay olması yönünden sizlerinde severek yapacağınız bir tarif. Dilerseniz artık tatlımızın tarifine geçelim :)


Gürcü tatlısı tarifi



Malzemeler


4 yumurta 

Yarım su bardağı şeker

1 su bardağı sıvı yağı

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı süt

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 su bardağı hindistan cevizi


Şerbeti için;

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker


Üzerine; 

Krem şanti

Hindistan Cevizi

Gürcü Tatlısı Hazırlanışı
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra ise bir kaba yumurta ve şekeri koyup şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
Ardından da  diğer malzemeleri yavaşça karışımımıza ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Borcamımızı yağlayıp kek karışımımızı içine döküyoruz.
180 derecede çatala yapışmayana dek pişiriyoruz.

Ardından şerbet ve kek ikisi de ılıyınca şerbeti yavaş yavaş kekimizin her yerine eşit miktarda döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. tatlımız soğuduğu zaman üzerini krem şanti ile kaplayıp ceviz ile üzerini süsleyip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.