HAZIR DÖNERDEN İSKENDER TARİFİ


Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :)


















KAÇ KİŞİLİK


4 kişilik


HAZIRLAMA SÜRESİ


10 dakika


PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika
Tarifi Yazdır

Malzemeler

1 paket hazır pişmemiş döner
2-3 adet tırnak pide
2 adet domates
1 kase yoğurt
50 gram tuzlu tereyağı
2 yemek kaşığı salça
3-4 adet biber
1 çay kaşığı tuz

Püf Noktası


Etleri yağda pişirirseniz büzülür. Etlerin şekillerinin bozulmaması için salçalı sosun içinde pişirin. Normal tereyağı yerine tuzlu tereyağı kullanırsanız lezzeti iki katına çıkacaktır.

Nasıl Yapılır?


Fırından aldığınız ekmekleri kesip, tabağa koyun.


Domatesleri dilimleyip tabağın kenarına dizin.


Bir tavada biberleri kızartın. Tabağın kenarına koyun.


Teflon tavada salçayı sulandırıp sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynayınca tabaktaki ekmeklerin üzerine 1 yemek kaşığı kadar gezdirin.


Tavada kalan salçanın üzerine etleri koyup pişirin.


Etleri ekmeklerin üzerine yayın. Üzerine erimiş tereyağı ve yoğurt ilave edip servis edin.