Popüler Yayınlar
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Evet hanımlar bu akşamki tarifimiz lezzetli mi lezzetli pratik mi pratik gürcü tatlısı adından anlaşılacağı gibi bu tatlı Gürcista...
-
Makarna sevmeyen yoktur değil mi aranızda.Ben pek sevmeyene rastalamadım onu söyleyeyim.Her türlü makarnayı severim ben.Soslu sossuz hiç far...
-
Bu günkü tarifimiz daha öncede yayınladığım ve çok güzel dönüşler alan diyet bezelye çorbası. Bu çorba diyet yaparken en çok seveceğiniz...
-
Ne zamandır Hep bir dondurma yapma sevdasıdır gitti.Şöyle ev yapımı bi dondurma yapsam ne güzel olurdu,ama ben onu...
-
Merhabalar bugünkü tarifimiz çocukların bayılarak yediği muffin tarifi. eğer fazla vaktiniz yoksa çocucğunuz okuldan gelmeden önce ona...
-
YOĞURTLU CEVİZLİ HAVUÇ SALATASI YOĞURTLU CEVİZLİ HAVUÇ SALATASININ MALZEMELERİ: 6 yemek kaşığı yoğurt 5 adet havuç küçük bir...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Merhabalar bu gün sizlerle harika bir tatlı tarifi paylaşacağım. Hem pratik hemde farklı olan bu tarif misafirleriniz tarafından ço...
İzleyiciler
ZARF BÖREĞİ
Zarf Böreği Malzemeleri
5 yufka
300 gram parça dana eti
2 salçalık kırmızıbiber
2 dolmalık sarı biber
2 dolmalık yeşil biber
1 orta boy soğan
1 su bardağı süt
1 yumurta
tuz
karabiber
ayçiçek yağı
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Zarf Böreği Tarifi Hazırlanışı
Etleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve 10 dakika suda haşlayın.
Soğanı küp şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar ayçiçek yağında kavurun.
Renkli biberleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve soğana ekleyerek soteleyin.
Haşlama suyunu süzdüğünüz etleri de ekleyerek pişirmeye devam edin.
Süt, yumurta, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın.
Arasına ve üzerine hazırladığıız sütlü karışımdan sürün.
Renkli biberlerle hazırladığınız etli harçtan ekleyip yufkayı zarf biçiminde katlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Kalan tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 20-25 dakika pişirin.
Sıcak servis ediyoruz.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
ELMA DİZMESİ Malzemeler: 3-4 adet yeşil elma 250 gr yağsız kiyma 1 yemek kaşıği tereyağı veya sivi yağ 1 fincan toz şeker veya pek...