Popüler Yayınlar
-
PİRİNÇLİ MEYHANE PİLAVI Malzemeler: 300-500 gr yağsız kıyma 2 yemek kaşığı domates salças 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 su bardağ...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
Misafirleriniz geldi ve ekmeği her zamankinden mı aldınız? Bir de o ekmekler her zaman olguğu gibi yenmedi kaldı mı? bu hepimizin başına...
-
Tavuk etli sigara böreği tavuk kıyması ile yapılabildiği gibi, tavuk göğsü veya tavuk budu kuşbaşı doğranarakta yapılabilir. Böreğin iç...
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
MAGNOLİA TATLISI TARİFİ Magnolia Tatlısı Muhallebi tarifi 400 ml süt (2 su bardağı) 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağından 1 parmak ...
-
ZEYTİNYAĞLI KENGER Malzemeler: 1 kg kenger 1 orta boy havuç 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç M...
-
Nefis ve renkli bir omlet... MALZEMELER 2 yumurta 2 yemek kaşığı süt 1 adet haşlanmış patates 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş ka...
-
SARIMSAKLI KÖFTE 750 gr. orta yağlı dana ve koyun eti karışımı kıyma 2-3 dilim ekmek içi (bayat) 1 büyük soğan 1 yumurta 1 tatlı...
İzleyiciler
ZARF BÖREĞİ
Zarf Böreği Malzemeleri
5 yufka
300 gram parça dana eti
2 salçalık kırmızıbiber
2 dolmalık sarı biber
2 dolmalık yeşil biber
1 orta boy soğan
1 su bardağı süt
1 yumurta
tuz
karabiber
ayçiçek yağı
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Zarf Böreği Tarifi Hazırlanışı
Etleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve 10 dakika suda haşlayın.
Soğanı küp şeklinde doğrayarak pembeleşinceye kadar ayçiçek yağında kavurun.
Renkli biberleri küçük parçalar şeklinde doğrayın ve soğana ekleyerek soteleyin.
Haşlama suyunu süzdüğünüz etleri de ekleyerek pişirmeye devam edin.
Süt, yumurta, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
Yufkayı ikiye kesin ve kestiğiniz parçayı ikiye katlayın.
Arasına ve üzerine hazırladığıız sütlü karışımdan sürün.
Renkli biberlerle hazırladığınız etli harçtan ekleyip yufkayı zarf biçiminde katlayın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Kalan tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 20-25 dakika pişirin.
Sıcak servis ediyoruz.
Translate
Pratik Yemek Tarifleri
Sizlere ellimden geldiğince pratik yemek tarifleri sunmaya çalışacağım. Bir öğrencinin mutfağından gelen tarifleri umarım beğenirsiniz.
Popüler Yayınlar
-
Hem yapımı kolay hem de tadı harika olan bu tatlıya misafirleriniz ve çocuklarınız bayılacak. oldukça hafif olması ile de iftar sofr...
-
BRÜKSEL LAHANALI SEBZE KAVURMAS1 Malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 2 adet orta boy soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet kabak 1 a...
-
Tadı damağımızda bol tereyağlı iskenderi evde yaptınız mı hiç? Eğer denemediyseniz bu lezzeti mutlaka deneyin :) KAÇ Kİ...
-
zayıflamak mı istiyorsunuz işte metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıran bu çay tam sizlik. Malzemeler 1 yemek k...
-
SUSAMLI MINI SIMIT Kahvaltıların en vazgeçilmezidir simit. Bu tarif inanılmaz güzel ve çıtır çıtır. denemenizi mutlaka tavsiye ederim...
-
Akşam için harika bir karnabahar kızartmasına ne dersiniz eğer ki bir de kış günüyse.. Vitamin deposuyla harika lezzetiyle sizi kendine...
-
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI Malzemeler 4 adet orta boy havuç 3 diş sarimsak 1.5 su bardağı suzme yoğurt 1 cay ...
-
Midye böreği kaç kez yaptım sayısını unuttum. hazır yufka ile patatesin muhteşem uyumundan doğan nefis bir börek.. Her defasında aynı b...
-
Peynirli irmik helvası tarifi için malzemeler 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı tereyağı Kavrulmuş çam fıstığı 3 su bardağı su 2 su...
-
Balık Çorbası Malzemeleri 1 kahve fincanı un 3 adet domates Yarım çay bardağı zeytin yağ 6 su bardağı balık suyu Limon tuz Balık...