FIRINDA HAMSİLİ PİLAV TARİFİ



Evet bugünkü tarifimiz Karadeniz yöresinin en meşhur yemeği olan görüntüsüyle herkesin ağzını sulandıran hamsili pilav tarifi. hamsili pilav benimde çok sevdiğim ancak bir o kadarda yapımıyla uğraştıran bir yemektir. Ancak tadına bir kez varınca sık sık yapmak istenilen en nadir yemeklerden biridir. dilerseniz tarifimize geçelim.

Fırında Hamsili Pilav Malzemeleri

1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Yenibahar, tarçın, tuz
1 kahve kaşığı şeker


Fırında Hamsili Pilav Tarifi Hazırlanışı

Balıkları temizleyiniz ve hırpalamadan kılçıklarını çıkarınız.
Yıkayıp suyunu süzdürünüz.
Yuvarlak kenarlı bir tepsiyi yağlayınız.
Balıkların yarısını sırtı alta kuyruk tarafı içe gelmek üzere kapalı olarak daire şeklinde tepsiye diziniz.
Diğer taraftan yağın içine soğanı, fıstığı koyup hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Pirinci 20 dakika ıslatınız.
Soğan ve fıstık pembeleşince, ıslanmış pirincin suyunu süzüp koyunuz.
Bir-iki karıştırarak pirinci de kavurunuz.
Üzerine 3,5 bardak su, yıkanmış üzümü, tuzu, şekeri koyup, orta ateş üzerinde pilavı pişiriniz.
Ateşten alıp, baharat koyunuz, tepsideki balıkların üzerine yarısını koyup yayınız.
Tekrar pirincin üzerine balıkları ve balıkların üzerine pirinci koyup yayınız.
Tepsiyi fırına koyup, 10-15 dakika pişiriniz.
Kızaran balıkları fırından alıp yuvarlak servis tabağına ters çeviriniz.
Balıklar üste gelmek üzere servis yapınız.