AĞLAYAN PASTA TARİFİ




Ağlayan Pasta Malzemeleri

4 yumurta
100 gr. tereyağ
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için; Islatmak için 1 su bardağı süt
2 paket krem şanti
Krem şantiler için 2 su bardağı süt
Sos için 1 su bardağı süt
80 gr. çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao

Ağlayan Pasta Tarifi Hazırlanışı

Tereyağımızı eritelim.
Yumurtaları ve şekeri bir kapta çırpalım.
İçine erimiş tereyağını, sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpalım.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştıralım.
Kuru karışımımızı sıvı karışımımıza azar azar ekleyerek çırpalım.
Büyük borcam dikdörtgen tepsimizi yağlayıp kek hamurunu içine boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırınımızda 30-35 dk. pişirelim.
Kekimiz pişerken, 2 paket kremşanti ve sütü çırpıp dolaba kaldıralım.
Çikolata sos için; çikolata, 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 su bardağı sütü kısık ateşte çikolata eriyene kadar pişirelim.
Sosun için 1 yemek kaşığı şeker ve kakaoyu katalım.
İyice karıştıralım ve kaynayınca ateşten alalım.
Keki fırınımızdan çıkarıp 10 dk. dinlendirdikten sonra 1 su bardağı sütü üzerinde gezdirelim.
Kek iyice soğuduktan sonra üzerine krem şantimizi yayalım.
Onun üzerine de çikolata sosumuzu gezdirelim.
Afiyet olsun.