ZİNGİL TATLISI
Malzemeler:2-3 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardaği yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kabartma tozu
Kizartma için sivi yağ
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Limon suyu
Yapılışı:
- Yumurta, yoğurt, su, tuz ve toz şeker iyice çırpılir.
- Yaklaşık 2-3 su bardağı un ve kabartma tozu konularak civik bir hamur yoğrulur.
- Avuç içine alınan hamur sıkılarak yağlanmiş kaşık yardimıyla ceviz büyüklüğünde kızdırılmış yağa atılır.
- Kızartılan zingiller hemen soğuk şireye atılıp biraz kariştirildiktan sonra çıkarılir.
Şirenin (şurup) Hazirlanmasi:
- Şekerle su karıişturılıp kaynatılir. Limon suyu ilave edilip ateşten alınır.
NOT:
Istenirse hamur bu ölçülerde mayalı olarak hazırlanabilir